Nov 27, 2013

”Se er runt, och svep in atmosfären”

En anonym hälsning från en deltagare vid Ungdomsforum 2012:

”Se er runt, och svep in atmosfären. Det finns ingen annanstans i världen ni kommer i närheten av den här stämningen. Det var 2009 jag deltog i mitt första ungdomsforum, och än idag har jag starka minnen av allt slit, skratt, fest och insikter jag fick. Det var till White Stripes och ”I Got a Feeling” från Black Eyed Peas som jag dansade hela torsdagen fram till klockan ett.

Jag vill skicka en hjärtlig hälsning till var och en av er, för ni är det viktigaste som finns inom vårt kollektiv, vår familj. Vår eviga kamp är en kamp om förnyelse, en kamp för ett bättre arbetsliv, för ett roligare arbetsliv. För alla!

Till er som är nya vill jag tipsa om att greppa tag om alla som är lite äldre i gemet, som finns runt er under dessa dagar, och extrahera all kunskap ni kan. Tveka inte en sekund om att ställa frågor på seminarierna och ifrågasätta allt som inte rimmar i era huvud.

Jag vill slutligen säga att bland er finns inte bara grymma aktiva som gör ett kanonjobb utan där finns också morgondagens LO. Bland er finns de framtida förbundsordföringarna, ombudsmän, förbundsexperter, partiledare för våra röda partier, och varför inte…? Den nästa ungdomssekreteraren för LO!

Ta det lugnt, i alla fall efter att ni åker härifrån. För nu… nu ska ni facka loss!”